TEKKEN TAG TOURNAMENT 2 : REVIEW

 To Tekken είναι ένα από τα αγαπημένα μας fighting simulation franchises που έχουν περάσει ποτέ.Φέτος δεν βγήκε το πολυπόθητο Tekken 7.Οχι φέτος δεν βγήκε το άλλο νέο μεγάλο project της Namco,το Tekken x Street Fighter (θα μάθετε περισσότερα για αυτό σύντομα) αλλά βγήκε το sequel για το Tekken Tag Tournament 2,και πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό το αποτέλεσμα.Το να βλέπω εγώ με τα ίδια μου τα μάτια,το Tekken που το παίζω φανατικά από το Tekken 2,να είναι επιτέλους το τελειότερο με χαροποιεί ιδιαίτερα.


To Tekken Tag Tournament 2 είναι ένας διαγωνισμός οπού μαχητές από όλο τον κόσμο πλακώνονται στα μπουκέτα με τον ρουχισμό τους να μας θυμίζει την ομάδα των Γιάννη Γαλάτη & Γιάννη Φλωρινιώτη ( δηλαδή φανταστείτε τι τραγούδι θα έβγαζαν αυτοί οι δύο.."Καλημέρα Ασπρονήσι...φτου σου νησί μου φτόυ σου.....μιλάμε για τρομερό δίδυμο άσχετο αυτό αλλά μπράβο μου που το σκέφτηκα και καλά έκανα που το πα).To Tekken περιλαμβάνει 50 χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι συμπεριλαμβανομένου της μητέρας του Jin,Jun του King,του Armor King,του ιθαγενή Ogre,ο Leo που πρέπει να αποφασίσει αν επιτέλους είναι ομοφυλόφιλος και o Heihachi στην νεότερη version του.

 

Πρόκειται για κλασικό ξύλο Tekken με πάαααααρα πολλές κινήσεις για κάθε χαρακτήρα που γίνονται ακόμη περισσότερες με τις συνδυαστικές στην tag μάχη. Φυσικά λίγο spamming κουμπιών και ο αντίπαλος δεν θα προλαβαίνει να ακουμπήσει το πάτωμα. Έχετε, κάθε φορά, τη δυνατότητα της επιλογής παιχνιδιού solo με έναν χαρακτήρα ή tag με δύο. Αν παίξετε solo τότε έχετε λίγη παραπάνω ενέργεια και τα χτυπήματά σας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Αν παίξετε tag φυσικά ισχύει το αγαπημένο “αν χάσεις τον ένα μαχητή έχασες τον αγώνα”.

Οι επιλογές Survival, Time Attack, Practice, Fight Lab, Arcade, Versus, Τeam, Pair Play στο offline και φυσικά Ranked και Player match στο online είναι αυτό που περιμένει κάποιος από ένα πλήρες παιχνίδι ξύλου και κάτι παραπάνω. Το Fight Lab είναι ένα είδος practice όπου χειρίζεστε ένα ρομπότ και ξεκινώντας από τα πολύ βασικά (πάτα “μπροστά” για να πλησιάσεις τον αντίπαλο, πάτα “πίσω” για να απομακρυνθείς… ρίλι Νάμκο;) και προχωρώντας σε πιο περίπλοκα, μαθαίνετε πως λειτουργεί το παιχνίδι και ακολουθείτε μια υποτυπώδη ιστορία. Στο Pair Play έως και τέσσερις χαρακτήρες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα, με τον ανάλογο πανζουρλισμό στην οθόνη, ενώ στο Team φτιάχνετε ομάδες έως οχτώ χαρακτήρων και παίζετε εναντίων αντίστοιχου αριθμού χαρακτήρων της ΑΙ ή κάποιου άλλου παίχτη.

Η δυσκολία στα τελευταία επίπεδα του Arcade είναι εκνευριστική (ακόμη και στο Easy, ενώ στο hard πάει για σπάσιμο η τηλεόραση και η κονσόλα με κινήσεις capoeira). Η απότομη αύξηση της δυσκολίας επιτυγχάνεται κάνοντας τους αντιπάλους τόσο υπερκινητικούς, σε βαθμό που δεν προλαβαίνετε ούτε tag να κάνετε. Το να προσφέρεις ένα υπερπλήρες και μεθοδικό practice για τους αρχάριους και μετά τους πετάς στα λιοντάρια με το arcade δείχνει μια έλλειψη προσανατολισμού μαρή Ναμκο! Μαζέψ’!

 

Τώρα έχει προστεθεί ένα νέο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι.Μπορείτε να φτιάξετε τους χαρακτήρες του παιχνιδιού όπως θέλετε.Μπορείτε να κάνετε Hulk τον Heihachi και να μετατρέψετε τον Bob στον κόκκινο Power Ranger.Οτι ρουχισμό γουστάρετε εσείς,μπορείτε να του το βάλετε ακόμα και το σακάκι ενός ταυρομάχου που το παίζει άντρας αλλά είναι ομοφυλόφιλος (καλό,ε;).Eπιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τραγούδια της αρένας με τα δικά σας.Οπότε βάλτε εκεί κανα ρεμπέτικο να δούμε τον Kazuya να χορεύει μια ζεμπεκια με το τσιγάρο στα χείλη.Επίσης όσο πιο πολύ νικάτε,τόσο πιο περισσότερα αντικείμενα θα παίρνετε.Όργιο καταναλωτισμού !! Mπράβο Namco !

Το βαρύ, για κάποιους, αρνητικό του Tekken Tag Tournament 2 είναι η έλλειψη Story mode. Υπάρχουν υποκατάστατα όπως το Αrcade που δείχνει ένα βιντεάκι στο τέλος για να μην γκρινιάζουμε, και το Fight Lab έχει μια κάποια ιστορία (ο Θεός να την κάνει). Βέβαια θα πεταχτεί κάποιος και θα πει “καλά ποιος παίζει τα fighters για την ιστορία”; Τα τελευταία χρόνια το είδος μια χαρά έχει καταφέρει να αφηγηθεί ωραίες ιστορίες κάτι που μας νευριάζει λίγο αλλά όχι τόσο πολύ ωστε να μην συμπαθήσουμε το παιχνίδι. Άλλωστε ότι ιστορία και να είχε δεν θα μπορούσε να είναι canon.

 

Στο online μπορείτε να βάλετε περιορισμό στις επιλογές εύρεσης αντιπάλου ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης και το επίπεδό σας. Αν δεν βάλετε περιορισμούς ετοιμαστείτε για πολύ lag. Κατά τ” άλλα το παιχνίδι δουλεύει απροβλημάτιστα online. Εννοείται ότι θα συναντήσετε τα γνωστά άγνωστα ζαβά που μάθανε μία δύο κινήσεις και σας πρήζουν τους γενετήσιους αδένες κάνοντας μόνο αυτές, αλλά υπάρχουν και οι άσχετοι για να βγάλετε τα απωθημένα σας. Περιμένοντας να βρείτε αντίπαλο δεν κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια, κοιτάζοντας σα χάνοι την οθόνη μέχρι να πεταχτεί απότομα το New Challenger και σας φύγει το χειριστήριο απ” τα χέρια και ο καφές απ” την μύτη, αλλά κάνετε εξάσκηση πάνω στον Mokujin. Να σημειωθεί επίσης ότι έρχεται μπόλικο δωρεάν DLC, με νέους χαρακτήρες και νέες ενδυμασίες, όπως το Bikini pack ( οοοοοοοοοοοο.....φαντάζεστε την Nina,την Anna με Μπικίνι.Μακάρι να υπήρχαν και αληθινά εκτός απο ψηφιακά)

Το Tekken Tag Tournament κάνει δυναμικα την επιστροφή του φέτος και αποδεικνύει πως και οι παλιές συνταγές κάνουν ακόμα την δουλειά τους.Δεν αξίζει το 10 αλλά σίγουρα λίγο πιο κάτω απο αυτό είναι

                                                                          Βαθμολογία : 8.5/10

Πλατφόρμες : PS3,Wii U,XBOX 360 (review)
PEGI : 16
Είδος : Fighting
Ανάπτυξη : Namco Bandai
Έκδοση : Namco Bandai
Κυκλοφορία : 14 Σεπτεμβρίου ( PS3,XBOX), 30 Nοέμβρη (Wii U)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου