THE TESTAMENT OF SHERLOCK HOLMES:REVIEW

Sherlock Holmes.O αγαπητός σε όλους μας ντετέκτιβ που με την περίεργη συμπεριφορά του και τους παράξενους τρόπους του έχει καταφέρει με τις ταινίες του,και τα βιβλία του να γίνει αγαπητός σε ολόκληρο τον κόσμο.Για τα βιντεοπαιχνίδια του τώρα δεν ισχύει το ίδιο αλλά πιθανώς όλα αυτά να αλλάξουν με το νέο παιχνίδι που ονομάζεται,The Testament Of Sherlock Holmes.


 H ιστορία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα για άλλη μια φορά στο γεμάτο ομίχλη και υγρασία Λονδίνο του 1898. Ο Sherlock Holmes μόλις έχει λύσει το μυστήριο της κλοπής ενός πολύτιμου περιδεραίου και το επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του. Δυστυχώς για τον Holmes, o ιδιοκτήτης του λέει πως το περιδέραιο που του επέστρεψε είναι απλά ένα κακό αντίγραφο και σπεύδει να τον κατηγορήσει για πλαστογραφία. Τα πράγματα παίρνουν μια ακόμα χειρότερη τροπή όταν ο επίσκοπος του Knightsbridge βρίσκεται άγρια δολοφονημένος έπειτα από ένα προσωπικό ραντεβού που ο Holmes είχε μαζί του.Έτσι ο ντετέκτιβ μαζί με τον φίλο του,Dr Watson ξεκινάει μια νέα αποστολή με σκοπό να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή και την δολοφονία του επισκόπου.

 

Θα δείτε ένα Holmes έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί.Ο κόσμος θα στραφεί εναντίον του, θα εκβιάσει για να πάρει αυτό που θέλει,θα κερδίσει και θα χάσει εμπιστοσύνη,ακόμα και από τον Watson.Και εδώ επαναλαμβάνονται τα λόγια των developers μόλις ανακοινώθηκε το παιχνίδι : "Αυτή πρόκειται να είναι η πιο σκοτεινή ιστοριά του Holmes,θα δείτε πτυχές του εαυτού του που δεν έχουν βγεί ποτέ στην επιφάνεια." Και αυτό βλέπουμε ακριβώς στο παιχνίδι.Μια πορεία τρέλας και αυτοκαταστροφής του έμπειρου ντετέκτιβ.

Σε αυτή την προσπάθειά της, η Frogwares προσπάθησε να ενισχύσει το συναίσθημα του τίτλου, εμπλουτίζοντάς τον με ένα νέο και εντυπωσιακό οπτικό τομέα. Μια καινούργια μηχανή γραφικών δημιουργήθηκε για αυτό και μόνο το παιχνίδι, και συγκρίνοντάς την με την αντίστοιχη του SH vs Jack The Ripper καθιστάται απόλυτα εμφανές το πόσο πολλή δουλειά έχει γίνει στον τεχνικό τομέα -μιλώντας για adventure game πάντοτε. Ποτέ άλλοτε δεν έχετε δει το Λονδίνο να δείχνει τόσο εντυπωσιακό και ζωντανό σε άλλο βιντεοπαιχνίδι, με εκπληκτική λεπτομέρεια στα αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής και ακριβέστατες απεικονίσεις περιοχών βασισμένες σε οπτικό υλικό της εποχής. Η χρωματική παλέτα του τίτλου τολμάει να παίξει σε όλα τα φάσματα, και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές νέες σκιάσεις, δίνει τον κατάλληλο αέρα στο κατάλληλο σημείο του τίτλου. Το πρόβλημα που εντοπίσαμε, όμως, έχει να κάνει με ορισμένα textures σε εσωτερικούς χώρους, τα οποία δείχνουν πραγματικά εκτός του υπόλοιπου παιχνιδιού. Το ίδιο αποτέλεσμα δυστυχώς θα δείτε και στα character models.

 

Tώρα όσο αφορά το gameplay η Frogware έδωσε τρεις διαφορετικές κάμερες στον παίκτη προκειμένου να χρησιμοποιεί.Την first person camera (συνιστάται) του κλασσικού παιχνιδιού,την Third Person Camera που  επιτρέπει περισσότερη κινητικότητα και δεν αποκρυπτεί πραματα που δεν βλέπουμε με την 1st person,και επίσης υπάρχει ένα σύστημα στατικών καμερών που παρόλο που κάποιες φορές δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία σε οδηγεί στον προορισμό που θες πιο εύκολα.Όσον αφορά το στήσιμο του τίτλου, η Frogware είχε τονίσει πως θα προσέφερε ένα νέο, πιο ανοιχτό κόσμο για τους παίκτες. Και εν μέρει το καταφέρνει, καθώς οι περιοχές είναι πιο ελεύθερες από ποτέ και μπορείτε πλέον να κινηθείτε με αρκετή ελευθερία.

Βέβαια, το γεγονός πως αν δεν λύσετε τον εκάστοτε γρίφο δε θα μπορείτε να κουνηθείτε ρούπι από το εκάστοτε σημείο, δίνει ένα αυστηρό τέλος στην όποια ελευθερία κινήσεων. Μιλώντας τώρα για τους γρίφους, ίσως οι δημιουργοί να έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, καθώς ο αριθμός τους και η συχνότητά τους είναι τόσο μεγάλη, που πραγματικά μπορούν να κουράσουν έναν πιο συμβατικό παίκτη.Τα δε γνωστά puzzles της σειράς κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους, σε περισσό αριθμό και συχνότητα, αλλά ευτυχώς σώζονται από την ευρηματικότητά τους, τη μεγάλη ποικιλία αλλά και τη δυνατότητα να τα προσπεράσετε με ένα κλικ. Το τελευταίο είναι σημαντικό στοιχείο για τους μη έμπειρους παίκτες καθώς το παιχνίδι έχει μια (δίκαιη) δυσκολία αρκετά άνω του μετρίου και μπορεί να ταλαιπωρήσει. Όπως συνήθως, όμως, το παιχνίδι λάμπει όταν αναλαμβάνετε ένα συγκεκριμένο investigation

 

Το σύστημα συλλογής στοιχείων είναι εξαιρετικό, οι ανακρίσεις και συζητήσεις υπέροχα στημένες και το πασίγνωστο deduction system καλύτερο από ποτέ. Μέσα από αυτό, θα συνδυάζετε τα διάφορα στοιχεία που έχετε συλλέξει και από εκεί θα προσπαθείτε να βγάλετε το κατάλληλο συμπέρασμα για να προχωρήσετε στην ιστορία. Αν ήταν δυνατόν να είχαμε έναν τίτλο μόνο με investigation puzzles, θα ήμασταν ικανοποιημένοι για χρόνια, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο εκπληκτικό επίπεδο εργασίας έχει γίνει στον εν λόγω τομέα.

Το Τestament of Sherlock Holmes δεν είναι και το καλύτερο παιχνίδι του 2012,αλλά είναι ένα παιχνίδι με σοβαρό ύφος,και πραγματικά όσοι λατρεύουν τα είδη τέτοιου παιχνιδιού είναι πραγματικά οτι πρέπει για αυτούς.Σίγουρα δεν αξίζει το 10 αλλά ξεχωρίζει από άλλες κυκλοφορίες παιχνιδιών μέσα στο 2012.

                                             ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 7.5/10

Πλατφόρμα : PS3,XBOX 360,PC (Review)
Eίδος: Adventure
Aνάπτυξη : Frogwares
Έκδοση : Focus Home Interactive
PEGI : 16
Ημερομηνία Έκδοσης : 20 Σεπτεμβρίου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου