MEΓΑΒΟΜΒΑ : PS4 ΜΕ OKTAΠΥΡΗΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ AMD, RADEON 7970M, 4GB RAM GDDR5;

Είπαμε, οι next-gen φήμες πέφτουν βροχή, ή μαλλον… καταιγίδα, και μάλιστα εκεί που συζητούσαμε κυρίως για το νέο XBOX, τώρα έχουμε πανικό με πληροφορίες για το Playstation 4.

Σύμφωνα με τα λαγωνικά του Digital Foundry, το PS4 διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD (1.6GHz ο κάθε πυρήνας), βασισμένο στη νέα τεχνολογία Jaguar της ΑΜD, η οποία όμως δεν είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Η GPU του νέου PlayStation είναι βασισμένη στη Radeon HD 7970M, χρονισμένη στα 800MHz. CPU και GPU είναι μαζί σε ένα chip, και συνοδεύονται από ένα επιπλέον μυστηριώδες εξάρτημα τύπου GPU, που βοηθάει σε υπολογιστικές λειτουργίες όπως physics κλπ.

Τέλος, το PS4 έχει 4GB μνήμη RAM GDDR5 -με μόλις 512ΜΒ για τις ανάγκες του λειτουργικού- η οποία είναι ταχύτατη και σίγουρα θα αποδειχθεί ένα από τα μεγάλα ατού της κονσόλας. Συνολικά, με βάση τα παραπάνω, το PS4 δείχνει να είναι ένα σύστημα που, αν και στα χαρτιά υπολείπεται σαφώς από τα πανίσχυρα PC (όπως περιμέναμε), σίγουρα αποτελεί ξεκάθαρο τεχνολογικό βήμα εμπρός για τις κονσόλες (και όχι μόνο). Ως κλειστή πλατφόρμα με συγκεκριμένο hardware, αντίθετα με τα PC, μπορεί να κάνει θαύματα.

Βασικά, ένα τέτοιο μηχανάκι στα χέρια developers όπως η Naughty Dog, δεν γίνεται να μην κάνει θαύματα. Είστε έτοιμοι για το νέο PlayStation;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου