ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΟ FEZ

Τέρμα η αποκλειστικότητα για το Xbox Live Arcade.

Η ανεξάρτητη προγραμματιστική εταιρεία Polytron ανακοίνωσε την ανάπτυξη του Fez τον Ιούλιο του 2007. Το Puzzle/Platform βρήκε τελικά τον δρόμο του προς το Xbox Live Arcade τον Απρίλιο του 2012, ύστερα δηλαδή από μία ολόκληρη πενταετία. Το Fez έλαβε θετικότατες κριτικές από τον ειδικό τύπο και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα βραβεία είχαν αρχίσει να έρχονται στην Polytron αρκετά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι.
Ο Phil Fish, δημιουργός του Fez, κάνει μία αποτίμηση της χρονιάς που μας αποχαιρέτησε πριν από λίγες ημέρες στο blog της Polytron. Χαρακτηρίζει το 2012 ως "τρελό" και θεωρεί ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα για τον ίδιο και την εταιρεία του. Σχετικά με την επιτυχία του Fez γράφει: «Δεν έσπασε κανένα ρεκόρ, αλλά κατάφερε να πετύχει αρκετά έτσι ώστε να μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Φοβάμαι λοιπόν ότι θα με ανεχθείτε για λίγο καιρό ακόμη!»
Ο Phil Fish φροντίζει να δώσει και μία είδηση! «Το 2013 θα είναι μία εξίσου ενδιαφέρουσα χρονιά. Το Fez θα μεταφερθεί επιτέλους και σε άλλες πλατφόρμες. Ναι, άκουσα εσάς τους δεκάδες ανθρώπους που μου στέλνετε καθημερινά e-mails και να μου λέτε πόσο ανόητος είμαι που δεν αναπτύσσω ports του Fez για άλλες πλατφόρμες». Ο ομιλητικότατος και ιδιαίτερα φιλόδοξος developer αποφεύγει προς το παρόν να γίνει πιο συγκεκριμένος και δεν παραλείπει να ανακοινώσει ότι η Polytron δουλεύει πάνω σε δύο ακόμη games, αλλά δε δίνει καμία άλλη πληροφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου