ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΟΣ WARGAMING ΣΕ GPG

World of...Siege; Η αλλιώς "Οι Ρώσοι έχουν τα φράγκα"!
Η Wargaming.net, δημιουργός των World of Tanks και Massive Assault, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Gas Powered Games, δημιουργό των σειρών Dungeon Siege, Supreme Commander και πολλών ακόμη σημαντικών games.

Θα αναρωτιέστε φυσικά "Μα είναι δυνατόν μια προγραμματιστική εταιρεία που βασίζεται σε ένα free-to-play game να εξαγοράσει μια τόσο σημαντική αμερικάνικη προγραμματιστική εταιρεία; Αυτό αποδεικνύει λοιπόν δύο πράγματα. Ότι πρώτον τα free-to-play games με το σύστημα μικροπληρωμών είναι το μέλλον και δεύτερον ότι..."οι Λευκορώσοι έχουν τα λεφτά"! Διότι κακά τα ψέμματα, στη σημερινή εποχή της κρίσης, η οικονομία των σοβιετικών κρατών είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από την αμερικάνικη, παρότι πολλές εταιρείες κάνουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας ως νόμισμα το δολάριο. Σήμερα η Gas Powered Games απασχολεί λιγότερους από 20 υπαλλήλους και η Wargaming.net 1.400 (!) με ισχυρό τμήμα marketing, το οποίο έχει επικοινωνήσει με κάθε game site ανά τον κόσμο για την προώθηση των παιχνιδιών της.

Η Wargaming έχει μεγάλα σχέδια και με την κίνηση αυτή ισχυροποιείται στην αγορά των strategy, καθώς μεταξύ άλλων αποκτά στις τάξεις της τον Chris Taylor, ισχυρό διευθύνοντα σύμβουλο της Gas Powered Games, που είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες δημιουργίες της. "Η εξέλιξη της Wargaming είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε να ενταχθούμε σε μία απ' τις ταχύτερα εξελισσόμενες εταιρείες στη βιομηχανία των games" δήλωσε ο Taylor και επεσήμανε ότι θα συμβάλει με την εμπειρία του και την εξειδίκευσή του στην "παγκόσμια επιτυχία της εταιρείας".

Πρόσφατα η Wargaming εξαγόρασε την επίσης αμερικάνικη Day 1 Studios και την αυστραλέζικη Big World Pty Ltd. Άντε και με το καλό και στην πρώτη της ιαπωνική εξαγορά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου