ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ NINJA GAIDEN


 Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο το επόμενο κεφάλαιο της δημοφιλούς hack 'n' slash σειράς θα ονομάζεται Yaiba: Ninja Gaiden Z.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η Tecmo Koei το νέο Ninja Gaiden θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3, καθώςι η ιαπωνική εταιρεία απέκτησε την σχετική άδεια από την Epic Games. H Team Ninja συνεργάζεται με τον Keiji Inafune στην ανάπτυξη του project, με τον ιάπωνα developer να δηλώνει πανευτυχής για την συμφωνία μεταξύ της Tecmo Koei και της Epic Games. O Inafune τόνισε πως έχει εργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν πάνω στην Unreal Engine 3 και κατά την άποψη του πρόκειται για μια μηχανή γραφικών που λύνει τα χέρια των developers επιτρέποντάς τους να θέσουν νέα όρια στα γραφικά και στο gameplay.
Ο Yosuke Hayashi, επικεφαλής της Team Ninja τόνισε πως το Yaiba: Ninja Gaiden Z δεν θα είναι sequel, αλλά θα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της σειράς. Εν τω μεταξύ, ο Taka Kawasaki, στέλεχος της ιαπωνικής Epic Games, δήλωσε επί του θέματος: "Οι gamers σε παγκόσμια κλίμακα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το Yaiba: Ninja Gaiden Z. Είμαι πεπεισμένος πως η Unreal Engine 3 θα βοηθήσει την Team Ninja να επανευφεύρει το αγαπημένο μας franchise."
Το Yaiba: Ninja Gaiden Z αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 για PS3 και Xbox 360.