ACTIVISION:TECH DEMO

Γραφικά νέας γενιάς από την Activision.


Είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο στην εξέλιξη των γραφικών στα video games. Τελευταία δείγματα ήταν τα εντυπωσιακά tech demos στην παρουσίαση της Sony για το PlayStation 4 (όπως αυτό της Quantic Dream, δημιουργού του Heavy Rain), αλλά και η πρόσφατη γεύση που πήραμε από την τεχνολογία Face Works της Nvidia.
Τώρα ήρθε η σειρά της Activision να παρουσιάσει το δικό της tech demo. Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εν λόγω εταιρείας παρουσίασε τη δουλειά της στη φετινή Game Developers Conference, μέσα από ένα βίντεο και κάποια screenshots. Η Activision φαίνεται πως έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ρεαλιστική απεικόνιση του δέρματος και των ματιών. Το demo έχει γίνει rendering σε περιβάλλον DirectX 11.
Ο Jorge Jiminez, ο οποίος εργάστηκε για αυτή τη παρουσίαση στο τμήμα R&D της εταιρείας, δήλωσε: «Για εμάς η πρόκληση ξεπερνάει την διασκέδαση, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μέσο για καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων, κάτι που θα αγγίζει τους παίκτες. Πιστεύουμε πως αυτή η τεχνολογία θα φέρει τους χαρακτήρες αυτής της γενιάς στο κόσμο της επόμενης. Στα 180 fps σε μία Geforce GTX 680». Δείτε το βίντεο της παρουσίασης.
Ίσως να παρατηρήσατε πως ο άντρας που πρωταγωνιστεί στο demo της Activision είναι ο ίδιος με αυτόν της Nvidia. Όπως μας ενημερώνει η γνωστή εταιρεία στη σελίδα της στο YouTube: «Ναι, χρησιμοποιήσαμε τα ίδια βασικά δεδομένα (τα οποία προήλθαν από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια) με αυτά που χρησιμοποίησε η Nvidia στο GPU Technology Conference, αλλά εμείς κάναμε rendering με μία τελείως διαφορετική τεχνική».
Εμείς οι gamers δεν έχουμε παρά να απολαύσουμε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα και να ελπίζουμε πως θα έρθει γρήγορα η στιγμή που θα μπορούμε να παίζουμε τα επόμενα video games με άκρως ρεαλιστικά γραφικά.