ΚΑΚΗ Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ WII U ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Το μέλλον της κονσόλας προβλέπεται δυσοίωνο.

Οι δύο πρώτοι μήνες του 2013 αποδεικνύονται εφιαλτικοί για την Nintendo, καθώς το Wii U αδυνατεί να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Αμερική. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα charts του NPD Group που δημοσίευσε το Gamasutra πουλήθηκαν μόλις 64.000 Wii U, δηλαδή μόλις 7.000 τεμάχια παραπάνω από τον Ιανουάριο όπου διατέθηκαν 57.000 Wii U. Οι πωλήσεις της νέας κονσόλας της Nintendo για τον Ιανουάριο είναι οι χαμηλότερες που έχουμε δει τις δύο τελευταίες γενιές οικιακών κονσολών και αυτό είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει την Nintendo.
H μόνη κονσόλα που παρουσίασε τόσο απογοητευτικά νούμερα στο παρελθόν ήταν το GameCube και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2006, ένα μήνα πριν το αμερικανικό λανσάρισμα του Wii. To GameCube τότε όμως είχε ήδη κλείσει μια πενταετία στην αγορά και αναμφίβολα είχε κάνει τον κύκλο του. Αντίθετα το Wii U έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγους μήνες. Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι η αμερικανική αγορά παραμένει η μεγαλύτερη στην βιομηχανία των video games και αν το Wii U δεν καταφέρει σύντομα να ανακάμψει τότε το μέλλον του προμηνύεται ιδιαίτερα ζοφερό. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση είναι σε παρόμοια επίπεδα και στην Ευρώπη και όπως είδαμε πρόσφατα αρκετοί retailers προέβησαν σε μείωση τιμής της κονσόλας.
Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της Nintendo; Άραγε μια ενδεχόμενη μείωση της τιμής  σε παγκόσμιο επίπεδο θα βοηθούσε στην ανάκαμψη των πωλήσεων της κονσόλας ή το κυρίως πρόβλημα είναι η έλλειψη νέων ποιοτικών και κυρίως αποκλειστικών τίτλων από τις third party εταιρίες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου