007 LEGENDS:REVIEW

Παραμ..παμ...παραμ..παμ.παραραραρααααμ...Όντως αυτός ο ήχος που ακούγεται κάθε φορά σε ταινίες James Bond σε αφήνουν άφωνο και πάντα εσύ προετοιμάζεσαι για κάτι καλό.Την νέα ταινία την είδα και ήταν πραγματικά εξαιρετική,όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον gaming κόσμο του πράκτορος 007.Η Activision επανέκαμψε αρχικώς με το Goldenye : Reloaded,όμως δυστυχώς το 007 Legends χάλασε το γιορτινό κλίμα που υπήρχε για τα 50 χρόνια γεμάτα James Bond και επανέφερε άσχημες μνήμες έπειτα από το μέτριο σχετικά 007 Bloodstone.


To 007 : Legends δεν είχε κάποια ιστορία,δηλαδή δεν υπήρχαν συνεχόμενες αποστολές με νέα πράγματα να κάνεις.Εκεί υπήρχαν 6 συγκεκριμένες αποστολές,που μαζί με το DLC,το Skyfall που βγήκε πριν από μερικές ημέρες είναι συνολικά 7.7 λοιπόν αποστολές γεμάτες τον Βρετανό πράκτορα,και μερικές από τις καλύτερες στιγμές του με τους μεγάλους του εχθρούς.Jaws,Goldfinger και πολλοί άλλοι "κακοί" στις ταινίες του πράκτορα κάνουν την επανεμφάνισή τους μετά από πολύ καιρό που έχουμε να τους δούμε και έτσι μας κάνει και θυμόμαστε τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε ως μικρά παιδιά,βλέποντας ταινίες James Bond κάθε βράδυ στο ALTER.Ας προχωρήσουμε όμως στο gameplay.


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι παίκτες θα περάσουν το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της εμπειρίας με ένα όπλο στο χέρι καθώς οι στιγμές που το παιχνίδι προτρέπει το gameplay να μετατραπεί σε stealth είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Αν και δεν θέλαμε να κάνουμε αυτή τη σύγκριση, καθώς ο James Bond κάποτε αποτελούσε συνώνυμο της κατηγορίας των FPS στη βιομηχανία των video games, το 007 Legends μάς υποχρεώνει.

Από όποιο σημείο και να το δει κανείς, το gameplay του τίτλου όχι μόνο θυμίζει αυτό των πρόσφατων τίτλων της σειράς Call of Duty, αλλά δεν διστάζει να δείξει ότι το αντιγράφει κιόλας. Οι κινηματογραφικές σκηνές, που βέβαια δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν λόγω του κακού animation αλλά και των φτωχών εφέ, η γρήγορη δράση καθώς και όλα τα attachments, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στα όπλα, είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι το 007 Legends είναι μία ακόμα παγίδα για τους καταναλωτές.

Το 007 Legends μοιράζεται την ίδια μηχανή γραφικών με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, το GoldenEye 007: Reloaded. Όπως γίνεται κατανοητό, ο συγκεκριμένος τομέας κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα, χωρίς να έχει να αναδείξει τίποτα το εντυπωσιακό. Η Eurocom επέλεξε να "παίξει" εκ του ασφαλούς, αν και υπήρχαν στιγμές που το frame rate έπεφτε και η ποιότητα των υφών δεν ικανοποιούσε.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες θα παραπονεθούν περισσότερο για το gameplay παρά για τα γραφικά, καθώς υπάρχει αυτή η αίσθηση της απογοήτευσης για το τι προϊόν θα μπορούσε να παραδώσει η Activision αν έπαιρνε στα σοβαρά τη σειρά. Μετά την ολοκλήρωση του single-player campaign το οποίο κυμαίνεται περίπου στις 5 ώρες, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το online multiplayer του τίτλου.


Τελειώνοντας τη single-player εμπειρία που έχει να προσφέρει το 007 Legends, αναρωτηθήκαμε αν το multiplayer θα κατάφερνε να μας δώσει κάτι παραπάνω ή έστω κάτι πιο διασκεδαστικό. Δυστυχώς, ούτε εδώ θα βρει κάποιος κάτι ενδιαφέρον. Πέρα από το ότι συναντήσαμε πάρα πολύ lag, το οποίο δεν μειώθηκε καθόλου ακόμα και μετά από πολλά ματς, για κάποιο άγνωστο λόγο το animation των χαρακτήρων είναι ιδιαίτερα περίεργο.

Η κίνηση των χεριών γίνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο campaign και το τρέξιμο του χαρακτήρα έχει έναν πολύ αφύσικο τρόπο παρουσίασης, ενώ νιώθουμε πως ελέγχουμε κάποιον αθλητή καλλιτεχνικού πατινάζ. Η έλλειψη παικτών στους servers του παιχνιδιού δεν βοήθησε πάρα πολύ τη συνολική εικόνα που χτίσαμε στο μυαλό μας για το multiplayer του τίτλου, αλλά μας θύμισε πως πάντα υπάρχει το τετραπλό split-screen mode για μερική διασκέδαση με τους φίλους μας.

H ETYMHΓΟΡΙΑ :

Παρόλο που υπήρχε γιορτινό κλίμα για την 50η επέτειο του πράκτορα 007,η Activision δεν στάθηκε ακόμα μια φορά στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα το παιχνίδι να βγεί πρόχειρα παρουσιασμένο και μια μεγάλη απογοήτευση να υπάρχει στα πρόσωπα εκατομμυρίων gamers..Συνιστάται μόνο για φανατικούς fans του πράκτορα 007.

                                                                 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 6/10

  • 720p,  1080i,  1080p,  Dolby Digital 5.1  
  • 1-12
  • 16+
  • Action, FPS
  • Eurocom
  • Activision
  • IGE
  • 2012-10-19
  • Oνομα : 007 Legends
  • Κονσολες : PS3,XBOX 360,PC ( Review),Wii U

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου