ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ DEVELOPER ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ HITMAN

Η IO Interactive παραδίδει την σκυτάλη στην Square Enix Montreal.

Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς Hitman κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Τρίτη, αλλά ήδη ο διάδοχός του βρίσκεται στα σκαριά από την Square Enix Montreal. To παράρτημα της Square Enix στον Καναδά δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες και ήδη απασχολεί περισσότερους από 150 developers υπό την επίβλεψη του Lee Singleton, πρώην γενικού διευθυντή της Square Enix London Studios. Να προσθέσουμε επίσης ότι μετακόμισαν από την Κοπεγχάγη στον Καναδά τρεις developers της IO Interactive για να συνεισφέρουν στο project. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα περιπέτεια του Agent 47 θα κυκλοφορήσει στην επόμενη γενιά κονσολών.

Ο Tore Blystad, παράγωγος του Hitman: Absolution, δήλωσε στο Official PlayStation Magazine ότι θα υιοθετηθεί το μοντέλο της σειράς Call of Duty που έχει δύο developers, την Treyarch και την Infinity Ward. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό η IO Interactive και η Square Enix Montreal θα αναπτύξουν εναλλάξ τα επόμενα κεφάλαια της σειράς. Η IO Interactive πάντως εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα καινούργιο project για το οποίο ο Tore Blystad αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Δανέζικη IO Interactive αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Square Enix και κατόπιν αυτού τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της σειράς Hitman ανήκουν εξ ολοκλήρου στη δεύτερη. O Lee Singleton τόνισε πως σκοπός της Square Enix είναι απλά να αυξήσει την συχνότητα με την οποία θα κυκλοφορούν τα επόμενα παιχνίδια της σειράς και γι' αυτό το λόγο το φορτίο του development θα το επωμιστούν εναλλάξ η IO Interactive και η Square Enix Montreal. Εάν αναλογιστούμε το γεγονός ότι το Hitman: Absolution κυκλοφόρησε έξι χρόνια μετά τον προκάτοχό του, οι δηλώσεις του Singleton δείχνουν να έχουν βάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου