PURE FOOTBALL:REVIEW

Πολλά games έχουν βγεί για τον χώρο του ποδοσφαίρου και μερικά είχαν επιτυχία ενώ άλλα όχι.Στην δεύτερη κατηγορία άνηκε η πρώτη και η τελευταία ποδοσφαιρική προσπάθεια της Ubisoft,το Pure Football το οποίο μπορεί αρχικώς από τα trailer να φαινόταν εντυπωσιακό το αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς στην πράξη απογοήτευσε πολύ τους gaming fans και ξεκαθάρισε σε όλους πως η Ubisoft δεν είναι για ποδοσφαιρικό simulation.

To Pure Football είναι ένα arcade ποδοσφαιράκι 5X5,άνευ οφσαίντ και χωρίς φάουλ(απλά όταν γεμίσει ένας μετρητής δίνεται πέναλντι όπου και αν γίνει η παραβίαση) με καλές ιδέες.Αν εξαιρέσουμε τις επιλογές Quick Game και Exhibition Mode,όπου παίρνετε μία από τις 18 ομάδες που υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι και παίζετε με μία άλλη,υπάρχει και το Campaign Mode το οποίο είναι αρκετά έξυπνο.Η επιλογή αυτή καλύπτει εν μέρει την τρύπα που δημιουργεί η απουσία επιπρόσθετων modes,και σας βάζει στα ποδοσφαιρικά παπούτσια ενός άγνωστου ανάμεσα σε αγνώστους παίκτες.Σκοπός σας είναι η ομάδα σας να φτάσει μέσα σε 28 μέρες στην κορυφή.Πως;  Κάνοντας "πλιάτσικο" στους εχθρούς !

 

Τι σημαίνει αυτό; Οι οκτώ τοποθεσίες του Pure Football διαθέτουν διάφορα events και,ανάλογα με τις επιτυχίες σας,ανεβαίνετε στην κατάταξη,ενώ αν τα πάτε καλά στους αγώνες,κερδίζετε pure points βελτιώνοντας τα ατομικά χαρακτηριστικά σας.Επιπλέον,οι αντιπάλοι παίκτες θέτουν objectives για το επόμενο ματς.Στην περίπτωση που τα εκπληρώσετε,τους παίρνετε στην ομάδα σας-κάτι σαν μεταγραφή.Όλα αυτά θα ήταν εξαιρετικά,αν το Pure Football έδειχνε καλή αγώνα και στον αγωνιστικό χώρο( ο Θέος να τον κάνει).

Δυστυχώς,ο βασικός πυρήνας του gameplay πάσχει,ενώ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κάτω του μετρίου.Την πρώτη κρυάδα θα την πάρετε από το tutorial κιόλας,βλέποντας τα γραφικά αλλά και τον σχεδιασμό του ποδοσφαιριστή.Η παγωμάρα θα έρθει στον πρώτο αγώνα,όταν δείτε τα animations των παικτών και την πορεία της μπάλας στα φαλτσαριστά σουτ που θυμίζει αερόμπαλες στην παραλία.

 

Ευτυχώς το online μέρος του Pure Football είναι προσεγμένο. Κάθε νίκη μας δίνει βαθμούς και έτσι ανεβαίνουμε κατηγορία και παίζουμε με πιο ισχυρούς αντιπάλους, ενώ μην ξεχνάμε οτι μπορούμε να παίξουμε με όποια ομάδα θέλουμε ακόμα και με τις θρυλικές που έχουμε ξεκλειδώσει ή και ακόμα με αυτήν που ολοκληρώσαμε το campaign.

Ο έλεγχος παρουσιάζει κάποια προβλήματα στον συγχρονισμό σα να υπάρχει lag και στο offline παιχνίδι! Από εκεί και πέρα, το σύστημα pure σουτ μπορείτε να το μάθετε εύκολα και να βάλετε πολλά θεαματικά γκολ. Απο την μετριότητα δεν ξεφεύγει και ο τεχνικός τομέας. Τα γραφικά δεν εντυπωσιάζουν και οι εκφράσεις των παικτών είναι πολύ άγριες και λίγο ρεαλιστικές. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν παρουσιάζουν και τα γήπεδα, αφού παρόλο που είναι μικρά και χωρίς θεατές, δεν είναι καθόλου λεπτομερή. Τα ηχητικά στοιχεία λάμπουν δια της απουσίας τους. Φυσικά σχολιασμός δεν υπάρχει και αν δεν υπήρχαν και οι φωνές των παικτών και τα εφέ της μπάλας κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα ήταν σαν παίζαμε με την τηλεόραση στο mute!

Κάπως έτσι πηγαίνουν στράφι τα καλά,όπως και η κόμικς απεικόνιση μετά τα γκολ που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια-το Αγόρι και το Μπλέκ.Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε στοιχεία,όπως τα μεγάλα loadings,αλλά όταν το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει τέτοιο πρόβλημα,το Pure Football είναι σχεδόν unplayable.Ενδεικνύται μόνο για όσους θέλουν να δούν τον Eric Cantona στο χορτάρι,έστω και ψηφιακά.

                                        BAΘΜΟΛΟΓΙΑ : 6/10


Παραγωγή : Ubisoft
Ανάπτυξη : Ubisoft Vancouver
Διανομή : CD Media
Website : purefootballgame.ubi.com
Παίκτες : 1-4
Κονσόλες : PS3,Xbox 360 (review),PC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου