ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ GAMEPLAY ΤΟΥ GTA V


Το περιοδικό GameInformer αποκάλυψε το προφίλ των πρωταγωνιστών!

Michael: Ένας 40άρης ληστής τραπεζών που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Μένει στο Rockford Hills (Beverly Hills), με την γυναίκα του, την κόρη του και την 20χρονο γιο του. Ζει μια πολυτελή ζωή λόγω "συμφωνίας με το FIB" (προφανώς FBI). Δυστυχώς όμως, επειδή η γυναίκα του είναι πολύ σπάταλη, αναγκάζεται να επιστρέψει στο έγκλημα.

Trevor: Ένας πρεζάκιας και πρώην πιλότος του αμερικανικού στρατού. Μένει στην Blaine County, μια ερημική περιοχή γεμάτη μηχανόβιους. Είναι παλιός φίλος του Michael που αποφασίζει να τον συντροφεύσει στα εγκλήματά του.

Franklin: Ένας δραστήριος 25άρης που δουλεύει για ένα αρμένικο κατάστημα εμπορίας οχημάτων. Μένει στο Vespucci Beach (Venice Beach) και θέλει να αποκτήσει περισσότερο χρήμα. Έρχεται σε επαφή με τον Michael αφού πρώτα τον τσακώνει σε παράνομη πράξη.

Gameplay
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές που αποκαλύφθηκαν στο gameplay του Grand Theft Auto V.
Πιο συγκεκριμένα, θα μπορείτε να εναλλάσσεστε ανάμεσα στους τρεις παραπάνω χαρακτήρες οποιαδήποτε στιγμή δεν βρίσκεστε σε αποστολή. Όταν όμως είστε σε αποστολή, θα μπορείτε να κάνετε αλλαγή απ' τον ένα χαρακτήρα στον άλλο μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.
Σε μία αποστολή για παράδειγμα, οι τρεις συνέταιροι προσπαθούσαν να σώσουν ένα δικό τους τσιράκι απ' το να μην ανακριθεί και βασανιστεί. Ο Trevor οδηγούσε το ελικόπτερο, ο Michael πηδούσε από αυτό μέσα σε κτίριο κι ο Franklin αναλάμβανε δράση ως sniper απ' την κορυφή του απέναντι κτιρίου. Εσείς θα έπρεπε να πάρετε τον ρόλο του Michael, ο οποίος εκτελούσε την αποστολή του και στο τέλος...πηδούσε απ' το παράθυρο σε ύφος που θύμιζε ταινίες δράσης τύπου Die Hard. Από εκεί και πέρα όμως μπορούσατε να επιλέξετε αν θα συνεχίσετε ως Michael ή αν θα αναλάβετε τον Franklin (sniper). Αντίστοιχα, κατά την καταδίωξη επιλέγατε το αν θα ελέγξετε τον πιλότο του ελικοπτέρου, τον τύπο που κρατάει το οπλοπολυβόλο ή τον sniper.
Όσο για τις αλλαγές στην όψη των χαρακτήρων, δεν θα μπορείτε να πάρετε ή να χάσετε βάρος, όπως στο GTA San Andreas ή να ερωτευτείτε γυναίκες όπως στο GTA 4. "Δεν ήμασταν σίγουροι για το αν κάτι τέτοιο θα απέδιδε αλλά ετοιμάζουμε άλλα νέα πράγματα" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του δημιουργικού τμήματος της Rockstar, Dan Houser και πρόσθεσε "Αν κάναμε κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα θα γινόντουσαν περίπλοκα" (χωρίς να διευκρινίσει αν θα ήταν περίπλοκα για τους προγραμματιστές ή για εμάς τους παίκτες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχήματα θα μοιάζουν λιγότερο με "βάρκες", όπως στο Grand Theft Auto IV, καθώς πλέον θα στρίβουν κανονικά. Επίσης, η επιλογή ανάμεσα στους τρεις χαρακτήρες θα προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay. Ένα εξίσου θετικό, σύμφωνα με τον Art Director της Rockstar Aaron Garbut, είναι ότι η πόλη θα είναι μεγαλύτερη από το Grand Theft Auto: San Andreas, το Grand Theft Auto IV και το Red Dead Redemption μαζί! Θα μπορείτε να κάνετε μέχρι και καταδύσεις, εξερευνώντας τους Ωκεανούς.
Πολλοί γνωστοί ήρωες απ' τα Grand Theft Auto IV και Episodes from Liberty City θα επανεμφανιστούν, αλλά δεν αναμένεται να δούμε πολλές γνωστές φάτσες από ακόμη παλαιότερα GTA. Θα υπάρχουν επίσης μια σειρά από χαιρετισμοί, όπως κωλοδάχτυλο, οι οποίες θα έχουν και τις ανάλογες αντιδράσεις.
Η Rockstar άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα υπάρχει και multiplayer mode (με τη μορφή Co-Op), για το οποίο δεν μπορεί ακόμη να αποκαλύψει περισσότερα! Εν αναμονή λοιπόν για gameplay βίντεο και βέβαια την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Προς το παρόν η περίοδος κυκλοφορίας είναι η Άνοιξη του 2013.
Αναμένουμε με αγωνία το δεύτερο trailer του Grand Theft Auto V.Μείνετε συντονισμένοι στο VideoGamesPlanet για περισσότερες πληροφορίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου